ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες-σοκ: Μετανάστες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Φωτογραφίες-σοκ: Μετανάστες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Σοκαριστικές φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα από τις δραματικές στιγμές όπου πρόσφυγες από αφρικανικές χώρες δίνουν αγώνα επιβίωσης, αναζητώντας ένα κομμάτι ξύλο από το βυθιζόμενο σκάφος τους για να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας και στη ζωή.

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 450 άνθρωποι ταξίδευαν στριμωγμένοι μέσα στο αλιευτικό που άρχισε να βυθίστηκε στη Μεσόγειο, 20 μίλια ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

Ορισμένοι κατάφεραν να διασωθούν μέσα στην τραγωδία σκαρφαλώνοντας στην άκρη του αλιευτικού που παρέμενε πάνω από την επιφάνεια του νερού ενώ εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς τους παρασύρονταν στον υγρό τους τάφο.

Η Daily Mail αναφέρει ότι εκατοντάδες μετανάστες είχαν πνιγεί, προτού οι επιβάτες αεροσκάφους αρχίσουν να αποτυπώνουν τις αγωνιώδεις στιγμές στο φακό τους και ειδοποιήσουν την ιταλική ακτοφυλακή.

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες- κυρίως από τη Συρία- έχουν διασχίσει από τις αρχές του 2015 τη Μεσόγειο αναζητώντας ζωή κι ελπίδα στην Ευρώπη.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε πως ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Σχετικές ειδήσεις