ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Ανθρωποθυσίες παιδιών - Τα πηγαίνουν σε μάγους που τα ακρωτηριάζουν

Φρίκη: Ανθρωποθυσίες παιδιών - Τα πηγαίνουν σε μάγους που τα ακρωτηριάζουν

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις του Business Insider και του Γαλλικού πρακτορείου γύρω από τις σφαγές και τις ανθρωποθυσίες με θύματα μικρά παιδιά στην Ουγκάντα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Kanani και η Sylvia, δύο αδέλφια ηλικίας εννέα και οκτώ ετών, πρόσεχαν τα ζώα της οικογένειάς τους, σε μια αγροτική περιοχή της Ουγκάντα, όταν τους πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας.

Ο Sperito Bisekwa οργισμένος, κατηγόρησε τα παιδιά ότι επέτρεψαν τις αγελάδες τους να φάνε τη ζωοτροφή του. Με τη βία άρπαξε τα δύο παιδιά και τα έσυρε σε κοντινό δάσος. Πρώτα επιτέθηκε στον Kanani. Όταν το αγόρι ανέκτησε λίγο αργότερα τις αισθήσεις του, είχε ένα σημάδι από μαχαίρι στο λαιμό, ενώ η αδελφή του κειτόταν δίπλα του νεκρή...

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, που συνέλαβε το δράστη, το κοριτσάκι είχε πέσει θύμα άγριου ακρωτηριασμού: η καρδιά και η κλειτορίδα της είχαν αφαιρεθεί με μαχαίρι προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο τελετουργικό «γιατρού-μάγου».

Η θυσία παιδιών αποτελεί δυστυχώς ένα διαδεδομένο φαινόμενο στην Ουγκάντα, σε τέτοιο βαθμό που η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να σχηματίσει μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, η ανθρωποθυσία παιδιών δεν έχει να κάνει με παραδόσεις της χώρας, αλλά με την απληστία, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν ένα γρήγορο δρόμο προς τον πλούτο και την εξουσία.

«Τώρα που έχουμε εκλογές θα δείτε ακόμα και επιφανείς πολίτες να πηγαίνουν σε μάγους», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Moses Binoga, επικεφαλής της ομάδας Anti-Human Sacrifice and Trafficking στην Ουγκάντα.

Πέντε περιστατικά θυσίας παιδιών έχουν αναφερθεί για το 2015 και εννέα για το 2014, αν και οι ακτιβιστές υποστηρίζουν πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι μεγαλύτεροι.

Σε όλη την Ουγκάντα αναφέρονται περιστατικά με παιδιά που εξαφανίζονται καθώς πηγαίνουν από το σπίτι τους στο σχολείο ή καθώς παίρνουν νερό από πηγάδια. Τα ακρωτηριασμένα μέλη τους ανακαλύπτονται λίγο αργότερα...

Απαγωγές και τελετουργικοί φόνοι οργανώνονται συνήθως από μάγους των οποίων οι πελάτες πληρώνουν με την πεποίθηση πως η θυσία ενός παιδιού θα τους φέρει πλούτο και ευημερία, θα θεραπεύσει την ανικανότητα ή θα βοηθήσει τη γονιμότητα.

Ο Bisekwa ομολόγησε την ενοχή του για την επίθεση που σημειώθηκε το 2013 και εκτίει ποινή δεκαετούς κάθειρξης για την απόπειρα δολοφονίας του Kanani ενώ περιμένει την ανακοίνωση της ποινής του για το φόνο της Sylvia.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως έστειλε μέλη του κοριτσιού στον αδελφό του, που είναι μάγος, έναντι 14.600 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις