ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Ο Μαχμούντ Αμπάς φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί

Παλαιστίνη: Ο Μαχμούντ Αμπάς φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παραιτηθεί

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε την Τρίτη (16/6), μιλώντας σε ένα όργανο του κόμματός του, ότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση πρόκειται να παραιτηθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πολλοί συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή.

«Η παλαιστινιακή κυβέρνηση θα παραιτηθεί τις επόμενες 24 ώρες» φέρεται να είπε ο Αμπάς στο Επαναστατικό Συμβούλιο της Φάταχ που συνεδρίασε στη Ραμάλα.

Ωστόσο ο Εχάμ Μπσέισο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή. «Είχαμε σήμερα μια σύσκεψη (της κυβέρνησης) και το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε», είπε.

Η παραίτηση, εφόσον επαληθευτεί η πληροφορία, θα αποτελέσει την επικύρωση του διχασμού των παλαιστινιακών κινημάτων, παρά τη "συμφιλίωσή" τους το 2014, αλλά και την ανικανότητα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας να ασκήσει την εξουσία της στη Λωρίδα της Γάζας. Από το 2014 δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Χαμάς προτίθεται να παραχωρήσει την εξουσία που ασκεί στη Γάζα εδώ και σχεδόν εννιά χρόνια.