ΚΟΣΜΟΣ

Νέα θεωρία για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines: Για αυτό δεν βρέθηκαν συντρίμμια (photo)

Νέα θεωρία για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines: Για αυτό δεν βρέθηκαν συντρίμμια (photo)

Μια νέα θεωρία γύρω από την «εξαφάνιση» της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines έρχεται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από ανάλυση σε μια σειρά προσομοιώσεων σε υπολογιστή που πραγματοποίησε ομάδα μαθηματικών.

Η πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος επειδή, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το αεροσκάφος έπεσε κάθετα στο νερό και είναι άθικτο στο βυθό.

Έτσι εξηγηγείται το γεγονός πως δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια ή πετρέλαιο από το μοιραίο Boeing.

«Οι πραγματικές τελευταίες στιγμές της πτήσης MH370 είναι πιθανό να παραμείνουν μυστήριο μέχρι κάποια μέρα να βρεθεί το μαύρο κουτί και να αποκωδικοποιηθεί», σημείωσε ο μαθηματικός Goong Chen που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές εξέτασαν 5 διαφορετικά σενάρια προσγείωσης, συμπεριλαμβανομένης πλάγιας εισόδου στο νερό όπως αυτής που πραγματοποιήθηκε από τον πιλότο Chesley Sullenberger όταν προσγείωσε πτήση της U.S. Airways με ασφάλεια στον ποταμό Hudson.

Η ομάδα από το Texas A&M University στο Κατάρ κατέληξε στο συμπέρασμα πως πιο πιθανό σενάριο είναι μια κάθετη ή πολύ απότομη είσοδος στο νερό.

Αυτό θα επέτρεπε να παραμείνει εντελώς άθικτο το αεροσκάφος πριν από τη βύθισή του στον Ινδικό Ωκεανό.

Σχετικές ειδήσεις