ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία-Αυστρία: Τα τείχη δεν είναι λύση για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη

Κροατία-Αυστρία: Τα τείχη δεν είναι λύση για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη

Το ζήτημα των προσφύγων και τωνμεταναστών πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατασκευή τειχών στην Ευρώπη δεν είναι ο σωστός δρόμος, τόνισαν μετά από συνομιλίες που είχαν στη Βιέννη, οι πρόεδροι της Αυστρίας, και της Κροατίας, Χάιντς Φίσερ και Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, αναφερόμενοι στην απόφαση της Ουγγαρίας, να κατασκευάσει φράχτη ύψους τεσσάρων μέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, με στόχο να ανακόψει την είσροή μεταναστών.

Τείχος στην Ευρώπη ως τρόπος επίλυσης του προβλήματος των προσφύγων, δεν βλέπω τίποτα καλό σε αυτό. Είναι ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί μόνο με αλληλεγγύη επισήμανε ο πρόεδρος της Αυστρίας ενώ η πρόεδρος της Κροατίας αν και δεν θέλησε να σχολιάσει την πρωτοβουλία της Ουγγαρίας, δήλωσε ότι είναι αντίθετη "σε νέα παραπετάσματα μεταξύ των ανθρώπων".
“Είναι πρόβλημα, το οποίο πρέπει να επιλυθεί με συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση” δήλωσε η κ.Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς η οποία έκανε γνωστό ότι η κροατική ακτοφυλακή αποστέλλει το πλοίο “Andrija Mohorovičić” στα ύδατα κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, όπου φθάνουν πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική.

Σχετικές ειδήσεις