ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Βαλς «χρυσώνει το χάπι» με επιταγή 2.500 ευρώ

Γαλλία: Ο Βαλς «χρυσώνει το χάπι» με επιταγή 2.500 ευρώ

Τις κάκιστες εντυπώσεις που προκάλεσε στη γαλλική κοινή γνώμη το γεγονός ότι δύο από τα παιδιά του ταξίδεψαν με το κυβερνητικό αεροσκάφος, θέλησε να διασκεδάσει ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, προσφέροντας επιταγή ύψους 2.500 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών.

Η χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από μέλη της οικογένειας του Βαλς κηλίδωσε τη δημόσια εικόνα του πρωθυπουργού και προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση.

Η διευθέτηση αυτή, την οποία επιβεβαίωσαν σήμερα συνεργάτες του, θα αποτελέσει αντικείμενο μιας περίπλοκης διοικητικής διαδικασίας: μόλις το ποσό εκταμιευτεί, το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει το ποσό στις διοικητικές υπηρεσίες του πρωθυπουργού, οι οποίες με τη σειρά τους θα αποδώσουν το ποσό αυτό στην πολεμική αεροπορία που έχει τη διαχείριση των κυβερνητικών αεροπλάνων και η οποία θα εκδώσει τιμολόγιο...

Ο Βαλς παραδέχτηκε καθυστερημένα ότι έκανε "γκάφα" με το ταξίδι αυτό που τον οδήγησε στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της ιταλικής Γιουβέντους και της ισπανικής Μπαρτσελόνα, της οποίας ο Γάλλος πρωθυπουργός είναι ένθερμος οπαδός.

Όταν ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει ποσό 2.500 ευρώ για τα παιδιά του, ο Βαλς επέμεινε ότι η μετακίνησή του έγινε για επαγγελματικό λόγο και όχι προσωπικό, και συγκεκριμένα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA), Μισέλ Πλατινί.

Σχετικές ειδήσεις