ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικό αμόκ: Οδηγός έπεσε πάνω σε πλήθος με το τζιπ του – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Δολοφονικό αμόκ: Οδηγός έπεσε πάνω σε πλήθος με το τζιπ του – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Σε κατάσταση αμόκ οδηγός, σε δρόμο της πόλης Γκρατζ, κατηύθυνε το τζιπ του πάνω σε μεγάλο πλήθος, παρασύροντας πολλούς από αυτούς και εκτοξεύοντας άλλους σε απόσταση πολλών μέτρων.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες τo 4x4, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν από τους κυριότερους εμπορικούς πεζόδρομους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Αυστρίας, παρασύροντας τους πεζούς που έκαναν βόλτα ή ψώνιζαν.

Στη συνέχεια, ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο κι άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του. Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα επτάχρονο αγοράκι, ενώ πάνω από 50 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για έναν 26χρονο Αυστριακό με βοσνιακές ρίζες, ο οποίος επί τούτου οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.

Ο δήμαρχος της Γκρατζ ήταν αυτόπτης μάρτυρας του πανικού που ακολούθησε και επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Kleine Zeitung πως όντως ο δράστης οδήγησε εκούσια το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.

Η κρατική τηλεόραση ORF μετέδωσε πως ο άνδρας συνελήφθη. Οι αρχές τόνισαν πως πρόκειται για "ψυχικά διαταραγμένο" άνθρωπο ενώ ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο δράστης παρουσιάζει συμπτώματα "ψύχωσης".

Επί τόπου έσπευσαν εξήντα ασθενοφόρα ενώ τέσσερα ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις