ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ντίλαν μίσησε τους Αφροαμερικανούς εξαιτίας μιας κοπέλας»

«Ο Ντίλαν μίσησε τους Αφροαμερικανούς εξαιτίας μιας κοπέλας»

Νέα διάσταση σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ο Ντίλαν Ρουφ εισέβαλε σε εκκλησία όπου προσεύχονταν μαύροι στο Τσάρλεστον και δολοφόνησε εν ψυχρώ εννέα άτομα, έδωσε ένας ξάδελφός του ονόματι Σκοτ Ρουφ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα The Intercept news, ο ηλικίας 21 ετών φερομενος ως δράστης είχε γνωρίσει προ διετίας μια κοπέλα την οποία και ερωτεύτηκε. Προς μεγάλη του απογοήτευση, όμως, η κοπέλα προτίμησε την... αγκαλιά ενός Αφροαμερικανού, κάτι που πυροδότησε το μίσος του Ρουφ για τη δεύτερη μεγαλύτερη μειονότητα στις ΗΠΑ.

Αμηχανία στους Ρεπουμπλικανικούς μετά την αποκάλυψη ότι βουλευτές έλαβαν δωρεές από ρατσιστική οργάνωση

Τρεις υποψήφιοι στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο του 2016 (οι Τεντ Κρουζ, Ρικ Σαντόρουμ και Ραντ Πολ) βρίσκονται μεταξύ των πολλών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που έλαβαν δωρεές από τον αρχηγό μιας αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης, την οποία επικαλέστηκε ο δράστης του μακελειού στο Τσάρλεστον την περασμένη εβδομάδα.

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ δήλωσε χθες, μέσω ενός εκπροσώπου τύπου στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ότι θα επιστρέψει το ποσό των 8.500 δολαρίων που του έχει προσφέρει ως δωρεά από το 2012 ο Ερλ Χολτ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Συντηρητικών Πολιτών (CofCC), μίας οργάνωσης που εξάρει την υπεροχή των λευκών έναντι των μαύρων και χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική και ρατσιστική από το Southern Poverty Law Center, ένα κέντρο που παρακολουθεί τη δράση τέτοιου είδους οργανώσεων στις ΗΠΑ.

Αυτές οι δωρεές είχαν δηλωθεί δημοσίως στην ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, όμως δεν εντοπίστηκαν παρά χθες το βράδυ από τον Guardian, ενώ για την υπόθεση έγραψαν σήμερα και οι New York Times.

Ο Ερλ Χολτ έκανε δωρεές δεκάδες φορές σε παρά πολλούς υποψηφίους τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένων γερουσιαστών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε τουλάχιστον 56.000 δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Center of Responsive Politics.

Οι άλλοι δύο νυν υποψήφιοι στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προσώπων που δέχτηκαν μικρότερου ύψους δωρεές είναι ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια Ρικ Σαντόρουμ (1.500 δολάρια) και ο γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ (1.750 δολάρια).

Η πολιτική επιτροπή του Ραντ Πολ, RandPAC, θα δώσει τα χρήματα αυτά στα ταμεία αρωγής για τα θύματα της επίθεσης στην εκκλησία του Τσάρλεστον, γνωστοποίησε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου ο Νταγκ Στάφορντ, στενός σύμβουλος του Ραντ Πολ.

«Ο γερουσιαστής Σαντόρουμ δεν υποστηρίζει ούτε εκφράζει το σεβασμό του σε κανένα ρατσιστικό σχόλιο ούτε κανένα σχόλιο που να υποκινεί το μίσος, οποιουδήποτε είδους, τελεία και παύλα» επισήμανε στον Guardian ο Μάθιου Μπέινον, εκπρόσωπος τύπου του Ρικ Σαντόρουμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν οι δωρεές έχουν επιστραφεί.

Ο Ντίλαν Ρουφ, ο φερόμενος δολοφόνος των 9 Αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν σε μια εκκλησία στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, φαίνεται πως είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο στον οποίο είχε γράψει ότι είχε βρει στοιχεία σχετικά με τις βιαιοπραγίες που διαπράττουν Αφροαμερικανοί εναντίον Λευκών στον ιστότοπο της οργάνωσης του Ερλ Χολτ.

Ο Ερλ Χολτ, σε ένα δελτίο τύπου στον ιστότοπό του, τόνισε ότι η οργάνωσή του δεν μπορεί να θεωρηθεί «υπεύθυνη για τις πράξεις αυτού του διαταραγμένου ανθρώπου επειδή απλά πήρε ακριβείς πληροφορίες από τον ιστότοπό μας».

Σχετικές ειδήσεις