ΚΟΣΜΟΣ

Οι γυναίκες πιλότοι που «γοήτευσαν» τον Κιμ Γιονγκ Ουν (photos)

Οι γυναίκες πιλότοι που «γοήτευσαν» τον Κιμ Γιονγκ Ουν (photos)

Τον έντονο θαυμασμό του εξέφρασε ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, για δύο γυναίκες πιλότους πολεμικών αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας του.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του πρακτορείου, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης «παρακολούθησε με ικανοποίηση» τις ασκήσεις που εκτέλεσαν οι δύο πιλότοι.

Μάλιστα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν παρέλειψε να εκφράσει και στις ίδιες τον θαυμασμό του, αποκαλώντας τις δύο γυναίκες «αξιοθαύμαστες» και «άνθη του ουρανού».

«Αυτές οι γυναίκες πρέπει να είναι περήφανες που γνωρίζουν τα πιλοτάρουν υπερηχητικά αεροσκάφη, τα οποία δυσκολεύουν ακόμα και τους άντρες», ανέφερε ο ηγέτης σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Μάλιστα, παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του, συνεχάρη τις γυναίκες επειδή ήταν οι πρώτες γυναίκες πιλότοι στην στρατιωτική ιστορία, αγνοώντας προφανώς ότι σε άλλα μέρη του κόσμου γυναίκες πιλοτάρουν μαχητικά αεροσκάφη από το 1936!

Όσο για την αντίδραση των δύο γυναικών; Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο, «δέχθηκαν τα μπουκέτα που τους χάρισε ο ηγέτης άκρως συγκινημένες και ρίχνοντας δάκρυα χαράς».

Σχετικές ειδήσεις