ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Περισσότεροι από 2.700 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τη Δευτέρα

Ιταλία: Περισσότεροι από 2.700 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τη Δευτέρα

Τα πλοία που περιπολούν τη Μεσόγειο περισυνέλεξαν περισσότερους από 2.700 μετανάστες από υπερφορτωμένα και επικίνδυνα πλοιάρια τη Δευτέρα (22/6) και οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζονται, γνωστοποίησε το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

Πλοία από διάφορες χώρες, περιλαμβανομένων εκείνων που συμμετέχουν στην επιχείρηση Triton της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έσπευσαν να βοηθήσουν 18 διαφορετικά πλεούμενα στα οποία είχαν επιβιβαστεί 2.741 μετανάστες τη Δευτέρα, επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Τουλάχιστον 300 μετανάστες που είχαν διασωθεί πριν από δύο ημέρες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Σικελίας, το Ποτσάλο, όπου μεταφέρθηκαν με πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Οι αρχές μετέφεραν επίσης στην ξηρά μία σορό σε ένα μεταλλικό φέρετρο.

Το θύμα σκοτώθηκε από τα πυρά που εξαπέλυσε μια ομάδα που ταξίδευε με ένα άλλο πλεούμενο κοντά στις ακτές της Λιβύης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Δικαστήριο της Σικελίας διεξαγάγει έρευνα για το συμβάν.

Μεταξύ των πλοίων που διέσωσαν τους μετανάστες από την θάλασσα ήταν ένα δεξαμενόπλοιο της δανέζικης εταιρείας Torm που περισυνέλεξε 200 μετανάστες οι οποίοι ταξίδευαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης την Κυριακή και τους μετέφερε στην Ιταλία έπειτα από αίτημα των ιταλικών λιμενικών ακτών, επισήμανε η εταιρεία.

Ρoή Ειδήσεων