ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον καύσωνα

Πακιστάν: Περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον καύσωνα

Ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νότιο Πακιστάν και είναι ο χειρότερος εδώ και σχεδόν 35 χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς σημειώθηκαν στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 20 εκατ. κατοίκους, όπου η αποπνικτική θερμοκρασία έφθασε τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Τα νεκροτομεία δεν έχουν πλέον χώρο για να υποδεχθούν σορούς. Ο καύσωνας πλήττει περισσότερο τους πιο φτωχούς από τους κατοίκους, κυρίως τους επαίτες και χειρώνακτες που εργάζονται στο ύπαιθρο. Παρόλο που η κατάσταση βελτιώθηκε από χθες (24/6) με την πτώση της θερμοκρασίας, θύματα του καύσωνα συνεχίζουν να συρρέουν στα νοσοκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, τα οποία έχουν επιστρατεύσει φοιτητές της Ιατρικής που εργάζονται επιπλέον σε βάρδιες. Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία πολίτες αφήνουν φορτία με παγωμένο νερό και άλλα εφόδια.

Τουλάχιστον 1.079 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το περασμένο σαββατοκύριακο στα κύρια νοσοκομεία του Καράτσι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
"Ο απολογισμός έχει πλέον υπερβεί τους 1.000 νεκρούς και ενδέχεται να φθάνει τους 1.500, καθώς μερικοί άνθρωποι πέθαναν στο σπίτι τους ή σε ιδιωτικές κλινικές", επιβεβαίωσε ο Ανουάρ Κάζμι, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Edhi, της σημαντικότερης φιλανθρωπικής οργάνωσης της χώρας.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν σήμερα στους 34 βαθμούς Κελσίου στο Καράτσι, όπου επικρατεί συννεφιά και οι άνεμοι που πνέουν είναι πιο δροσεροί.

Σχετικές ειδήσεις