ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Γυναίκες καμικάζι ανατινάχθηκαν στην πύλη νοσοκομείου-3 νεκροί, 16 τραυματίες

Νιγηρία: Γυναίκες καμικάζι ανατινάχθηκαν στην πύλη νοσοκομείου-3 νεκροί, 16 τραυματίες

Δύο γυναίκες καμικάζι που επιχείρησαν να εισβάλουν σε νοσοκομείο της πόλης Μπόρνο αλλά απωθήθηκαν από τους φρουρούς, πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 16 να τραυματιστούν.

«Απομακρύναμε τις απανθρακωμένες σορούς δύο φρουρών, ενός πολίτη και των δύο καμικάζι», είπε ο Αουάλ Μοχάμεντ, κάτοικος της συνοικίας Μολάι, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

Ο Μουχαμαντού Μπουχάρι, νέος πρόεδρος της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, η οικονομία της οποίας είναι η μεγαλύτερη της Μαύρης Ηπείρου, ανακοίνωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα ότι το Μαϊντουγκούρι θα γίνει το επιχειρησιακό κέντρο στην εκστρατεία εναντίον της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που φέρεται να είναι υπεύθυνη και γι αυτή την επίθεση.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου σημειώνεται έξαρση των βομβιστικών επιθέσεων, κυρίως στο Μαϊντουγκούρι.

Μια πηγή στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου της Πολιτείας Μπόρνο, επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τρεις σοροί, καθώς επίσης και 16 τραυματίες.

Σχετικές ειδήσεις