ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο γενικός Εισαγγελέας (video)

Αίγυπτος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο γενικός Εισαγγελέας (video)

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, Χισάμ Μπαρακάτ, ο οποίος έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στο Κάιρο, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Δικαστικές και ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν επίσης τον θάνατο του Χισάμ Μπαρακάτ.

Στις 21 Μαΐου, ο αιγυπτιακός κλάδος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχε καλέσει τους οπαδούς του να επιτεθούν σε δικαστές ως απάντηση στον απαγχονισμό προσώπων που είχαν καταδικασθεί για επιθέσεις για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο θεαματική που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματούχου μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών με μια επίθεση καμικάζι το 2013.

Βόμβα με στόχο το αυτοκίνητο του γενικού εισαγγελέα της Αιγύπτου Χιτσάμ Μπαρακάτ εξερράγη σήμερα σε συνοικία του Καϊρου, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, και όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές ο ίδιος τραυματίστηκε.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μπαρακάτ και οι φρουροί ασφαλείας του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ο Μπαρακάτ έχει "τραυματιστεί ελαφρά" από την έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του διερχόταν από τη συνοικία του Καΐρου Ηλιούπολη.

Δικαστικοί λειτουργοί γίνονται όλο και συχνότερα στόχοι ενόπλων ισλαμιστών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και προφανώς είναι οργισμένοι από τις βαριές ποινές που έχουν επιβληθεί σε μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σχετικές ειδήσεις