ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Αναιρέθηκαν οι θανατικές ποινές για το λιντσάρισμα της 27χρονης

Αφγανιστάν: Αναιρέθηκαν οι θανατικές ποινές για το λιντσάρισμα της 27χρονης

Εφετείο του Αφγανιστάν αναίρεσε τις θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί σε τέσσερις άνδρες για τη συμμετοχή τους στο λιντσάρισμα μίας νεαρής γυναίκας στην Καμπούλ τον Μάρτιο, σύμφωνα με το BBC.

Η 27χρονη Φαρχούντα δέχτηκε επίθεση έξω από ισλαμικό τέμενος επειδή κατηγορήθηκε αδίκως ότι έκαψε ένα αντίτυπο του κορανίου.

Λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια το πτώμα της παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και ένα συγκεντρωμένο πλήθος από άνδρες τού έβαλε φωτιά.

Επιπλέον το δικαστήριο απάλλαξε τον επιστάτη τεμένους. Ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Εναντίον οκτώ ατόμων, περιλαμβανομένων αστυνομικών, είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης και τέσσερις άνδρες είχαν καταδικαστεί σε θάνατο σε σχέση με την δολοφονία της γυναίκας.

Αλλά η απόφαση του εφετείου απαλλάσσει τον Όμραν, επιστάτη του τεμένους, ο οποίος ήταν εκείνος που υποκίνησε την επίθεση συγκεντρωμένων ανδρών εναντίον της Φαρχούντα επειδή είχε διαπληκτιστεί μαζί της.

Σχετικές ειδήσεις