ΚΟΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα δημοψήφισμα 2015 - Ιγκλέσιας: Πολιτικό ορόσημο για την Ευρώπη το ελληνικό δημοψήφισμα

Αποτέλεσμα δημοψήφισμα 2015 - Ιγκλέσιας: Πολιτικό ορόσημο για την Ευρώπη το ελληνικό δημοψήφισμα

Ο ηγέτης του κόμματος Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς δήλωσε σήμερα πως η επικράτηση του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα ενίσχυσε τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία είναι πεπεισμένος ότι θα επιτύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Το 'όχι' στο δημοψήφισμα ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας για να επιτύχει μια λογική συμφωνία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής του Podemos. «Είμαι πολύ αισιόδοξος, είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια συμφωνία».

Ερωτηθείς αν το δημοψήφισμα ήταν καλό για το κόμμα του, ο Ιγκλέσιας δήλωσε: «Δεν είναι ότι το 'όχι' είναι καλό για το Podemos, είναι καλό για τον λαό της Ευρώπης... Δεν πρέπει να μας ανησυχεί η δημοκρατία».

Ο αρχηγός του Podemos χαρακτήρισε το ελληνικό δημοψήφισμα πολιτικό ορόσημο για την Ευρώπη και πρόσθεσε πως πρόκειται να συζητήσει το αποτέλεσμά του αργότερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα το Podemos είχε καταδικάσει «παρεμβάσεις, χειραγωγήσεις και ψεύδη» εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών με στόχο να χαρακτηρισθεί το «όχι» ψήφος κατά της Ευρώπης.

«Το μήνυμα του ελληνικού λαού είναι σαφές: εσείς στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δεν είστε υπεράνω των λαών μας, δεν είσαστε υπεράνω της δημοκρατίας και το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν σας ανήκει», τόνισε το αριστερό ισπανικό κόμμα σε δήλωση που εξέδωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων