ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κατασκευάζει τεράστιο καταυλισμό για τη φιλοξενία 55.000 προσφύγων

Τουρκία: Κατασκευάζει τεράστιο καταυλισμό για τη φιλοξενία 55.000 προσφύγων

Η Τουρκία κατασκευάζει στη νότια πόλη Κίλις ένα νέο τεράστιο καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενεί 55.000 σύρους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (Afad).

Ένας καταυλισμός χωρητικότητας 55.000 προσφύγων είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσής του στο Κίλις, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι στην εφημερίδα Milliyet.

Ο καταυλισμός, που θα είναι ο μεγαλύτερος στην Τουρκία, προορίζεται για να δεχθεί νέα ροή εκτοπισμένων στην περίπτωση που οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προωθηθούν προς τα τουρκικά σύνορα προερχόμενοι από την επαρχία του Χαλεπίου.

Σε περίπτωση μαζικών μετακινήσεων του πληθυσμού, 100.000 άνθρωποι θα φθάσουν στην Τουρκία, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.
Από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και των ανταρτών τον Απρίλιο του 2011, περισσότερο από 1,8 εκατομμύριο Σύροι εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να καταφύγουν στην Τουρκία, απ΄όπου ορισμένοι προσπαθούν καθημερινά να φθάσουν παράνομα στην Ευρώπη.

Η Τουρκία, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη χώρα υποδοχής των σύρων εκτοπισμένων, φιλοξενεί 278.000 πρόσφυγες σε 25 καταυλισμούς αλλά όλοι οι άλλοι ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες σε πάμπολλες πόλεις της.

Τον Ιανουάριο, οι τουρκικές αρχές άνοιξαν έναν τεράστιο καταυλισμό 35.000 θέσεων στη νότια πόλη Σούρουτς για να φιλοξενήσουν ένα μέρος των προσφύγων που είχαν εγκαταλείψει τη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι, η οποία τότε τελούσε υπό πολιορκία από τους τζιχαντιστές.

Σχετικές ειδήσεις