ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας - Βίντεο σοκ!

Τουρκία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας - Βίντεο σοκ!

Ισλαμικό Κράτος δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξε το Ντάες» (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου της Σουρούτς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 100 τραυματίστηκαν. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας όπου βρίσκεται η Σουρούτς, ο Αμπντουλάχ Τζιφτσί, είπε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι οι 20 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η πόλη έχει βυθιστεί στο χάος. Σχεδόν όλα τα καταστήματα έκλεισαν», είπε ένας κάτοικος της πόλης, ο Μεχμέτ Τσελίκ.

Ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα έχει λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Τουρκίας
με τη Συρία θα αυξηθούν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις αναγνωριστεί ο βομβιστής.

Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια γυναίκα καμικάζι, ηλικίας περίπου 20 ετών.

Στον κήπο του πολιτιστικού κέντρου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί νέοι, κυρίως μέλη φιλοκουρδικών ή αριστερών οργανώσεων, που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι, της κουρδικής πόλης που ισοπεδώθηκε στη μάχη μεταξύ των τζιχαντιστών του ΙΚ και των Κούρδων της Συρίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων