ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο δράστης των επιθέσεων στη Τσατανούγκα είχε επισκεφθεί την Ντόχα

ΗΠΑ: Ο δράστης των επιθέσεων στη Τσατανούγκα είχε επισκεφθεί την Ντόχα

Ο ένοπλος φερόμενος ως δράστης σε δύο επιθέσεις στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί την περασμένη εβδομάδα είχε πάει στη Ντόχα του Κάταρ τουλάχιστον μια φορά πέρσι, είπαν δύο κυβερνητικές πηγές στο Ρόιτερς χθες (20/07/2015).

Ο Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, 24, σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες και τραυμάτισε έναν ναύτη που αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στις 16 Ιουλίου. Πέρσι, ο Αμπντουλαζίχ είχε κάνει ένα επτάμηνο ταξίδι στη Μέση Ανατολή πέρσι και είχε επισκεφθεί την Ντόχα, όπου βρίσκονται υποστηρικτές των τζιχαντιστών και μια αμερικανική αεροπορική βάση.

Οι αμερικανικές αρχές διερευνούν το ταξίδι του για να καταλάβουν τα κίνητρά του. Το FBI ερευνά την επίθεση στην Τσατανούγκα ως πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, αν και αξιωματούχοι επιβολής του νόμου υποστηρίζουν ότι είναι πρώιμο να γίνουν υποθέσεις για το κίνητρο του ενόπλου.

Οι αρχές δήλωσαν πως ο Αμπντουλαζίζ άρχισε να πυροβολεί σε ένα κέντρο στρατολόγησης του στρατού μέσα σε εμπορικό κέντρο στην Τσατανούγκα και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το Κέντρο Εφέδρων του Πολεμικού Ναυτικού, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, όπου σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ο ίδιος.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένου ενός ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού που υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Σχετικές ειδήσεις