ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση εναντίον Αμερικανών στρατιωτών

Βρετανοί τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση εναντίον Αμερικανών στρατιωτών

Δίωξη σε βάρος ενός 24χρονου, με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες που εδρεύουν στη Βρετανία και ακολούθως να ταξιδέψει στη Συρία, μαζί με ένα θείο του, προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, άσκησαν οι βρετανικές εισαγγελικές Αρχές.

Οι δύο άνδρες, ο Τζουνέντ Άχμεντ Χαν, 24 ετών και ο θείος του, ο Σαζίντ Άχμεντ Χαν, από το Λούτον της κεντρικής Αγγλίας, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτοι για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με την Ντέμπορα Γουόλς, την αναπληρώτρια διευθύντρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της εισαγγελίας, φέρονται μάλιστα ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Ο 24χρονος Τζουνέντ φέρεται επίσης ότι σχεδίαζε μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στη Βρετανία.

Οι δύο συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση και θα προσαχθούν σε δικαστήριο στις 10 Αυγούστου.

Οι Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίθεσης που σχεδίαζαν. Πρόσφατα όμως, οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε μια αεροπορική βάση σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το Λούτον για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ματαιώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι βάσει επίσημων στοιχείων, 600-700 Βρετανοί έχουν φύγει για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών. Από αυτούς πιστεύεται ότι περίπου 300 έχουν ήδη επιστρέψει στη Βρετανία…

Σχετικές ειδήσεις