ΚΟΣΜΟΣ

Νεοζηλανδός κέρδισε το πρωτάθλημα γαλλόφωνου Scrabble χωρίς να μιλάει… λέξη γαλλικά!

Νεοζηλανδός κέρδισε το πρωτάθλημα γαλλόφωνου Scrabble χωρίς να μιλάει… λέξη γαλλικά!

Ένας Νεοζηλανδός που δεν μιλάει ούτε… λέξη γαλλικά κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του... γαλλόφωνου Scrabble.

Πώς; Αποστηθίζοντας φυσικά όλες τις λέξεις από το επίσημο «λεξικό» του παιχνιδιού!

Ο Νάιτζελ Ρίτσαρντς, ο οποίος ζει μόνιμα στη Μαλαισία, δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Scrabble: ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού το 2007 και το 2011.

Αυτή ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης ο οποίος δεν γνωρίζει τη γλώσσα του Μολιέρου κερδίζει το γαλλόφωνο διαγωνισμό, κατατροπώνοντας τους 74 αντιπάλους του!

«Πριν από μερικούς μήνες, τον Μάιο, έβαλε στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» του γαλλικού Scrabble, το οποίο φέτος διεξήχθη στη Λουβέν-Λα-Νεβ, στο Βέλγιο», όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία Scrabble.

«Ο Ρίτσαρντς είχε στη διάθεσή του εννέα εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού», διευκρίνισε ο Αντουάν Ρουσό, υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας.

Τη Δευτέρα ο Ρίτσαρντς κέρδισε το πρωτάθλημα νικώντας τον Σελίκ Ιλαγκού Ρεκαουέ από την Γκαμπόν, σε μια παρτίδα που διήρκησε τρεις ώρες. Ο 50χρονος γενειοφόρος και διοπτροφόρος Νεοζηλανδός με την καταπληκτική μνήμη έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες: δεν του χρειάζεται να μετακινεί τα γράμματα στο ταμπλό του ψάχνοντας τον καλύτερο συνδυασμό για να σχηματίσει μια λέξη…

Και μπορεί μετά τη νίκη του ο Ρίτσαρντς να καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ωστόσο χρειάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια ενός διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του!

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων