ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία Germanwings: Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν «συγνώμη» από την εταιρεία

Τραγωδία Germanwings: Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν «συγνώμη» από την εταιρεία

Συγνώμη απαιτούν οι γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της Germanwings από την μητρική εταιρεία της αεροπορικής εταιρείας, τη Lufthansa, καθώς όπως υποστηρίζουν, η γερμανική εταιρεία τους αγνόησε επιδεικτικά και τους πρόσφερε απλά μια «προσβλητική» αποζημίωση.

Σύμφωνα με την επιστολή των οικογενειών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, έδωσε μεγαλύτερη προτεραιότητα τους πελάτες και όχι στα θύματα.

Από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο κ. Spohr είχε επικοινωνήσει προσωπικά με αρκετές από τις οικογένειες ενώ έχει δεσμευθεί να τους πληρώσει έως και € 85.000 ως αποζημίωση για το θάνατο των παιδιών τους.

Ο συγκυβερνήτης της εταιρείας Germanwing, Αντρέας Λούμπιτς, θεωρείται ότι έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο στις Άλπεις, προκαλώντας το θάνατο και των 150 επιβαινόντων.

Οι ανακριτές λένε ότι συγκυβερνήτης είχε κλειδώσει τον πιλότο έξω από το πιλοτήριο προτού ξεκινήσει την κάθοδο προς τα γαλλικά όρη.

Ο άνδρας είχε υποστεί κατάθλιψη στο παρελθόν. Η Lufthansa είχε αρνηθεί δύο φορές να ανανεώσει το ιατρικό πιστοποιητικό του από το 2009, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση που έκαναν Γάλλοι ανακριτές για το ατύχημα.

Σχετικές ειδήσεις