ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και του PKK σε Ιράκ και Συρία

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και του PKK σε Ιράκ και Συρία

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον στρατοπέδων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά και της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) αργά το βράδυ εχθές (24/07/2015), όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Doğan και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι επιδρομές αυτές, τις πληροφορίες για τις οποίες δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ακολούθησαν εκείνες στη βόρεια Συρία, όπου αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν και έπληξαν βάσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έρχονται μετά τις 297 συλλήψεις που πραγματοποίησαν οι αρχές στην Τουρκία, για διασυνδέσεις με "τρομοκρατικές οργανώσεις". Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν μαχητές του ΙΚ, Κούρδοι αντάρτες και μαχητές της άκρας αριστεράς, σε δεκατρείς επαρχίες της χώρας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 37 ξένοι υπήκοοι.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε εχθές ότι οι τουρκικές επιδρομές εναντίον βάσεων του ΙΚ στη βόρεια Συρία ήταν ένα "πρώτο βήμα" και ότι οι επιχειρήσεις εναντίον ισλαμιστών, κούρδων και ακροαριστερών μαχητών θα συνεχιστούν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι ένοπλες οργανώσεις πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους, διαφορετικά θα "βρεθούν αντιμέτωπες με τις συνέπειες".

Σχετικές ειδήσεις