ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Έκτακτη συνάντηση την Τρίτη (28/07) έπειτα από αίτημα της Τουρκίας

ΝΑΤΟ: Έκτακτη συνάντηση την Τρίτη (28/07) έπειτα από αίτημα της Τουρκίας

Οι πρεσβευτές των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν εκτάκτως την Τρίτη (28/07) έπειτα από αίτημα της Τουρκίας προκειμένου να διαβουλευτούν σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Άγκυρας, από τη μία, και των Κούρδων ανταρτών και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την άλλη, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/07) το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

«Η Τουρκία ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει», διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία», προστίθεται.

Η Άγκυρα επικαλέστηκε το άρθρο 4 της Συνθήκης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που επιτρέπει σε ένα εκ των μελών του να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων όταν εκτιμά «ότι μία απειλή υφίσταται σε βάρος της εδαφικής του ακεραιότητας, της πολιτικής του ανεξαρτησίας ή της ασφάλειάς του» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις