ΚΟΣΜΟΣ

Κατακραυγή στην Τουρκία: Άνδρας ξυλοκοπεί άγρια προσφυγόπουλο επειδή πουλάει χαρτομάντιλα (pics)

Κατακραυγή στην Τουρκία: Άνδρας ξυλοκοπεί άγρια προσφυγόπουλο επειδή πουλάει χαρτομάντιλα (pics)

Το πιο σκληρό πρόσωπο αυτού του κόσμου γνώρισε σε τόσο μικρή ηλικία και μακριά από την πατρίδα του ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία.

Το... ασυγχώρητο λάθος του; Πουλούσε χαρτομάντιλα στους δρόμους της Σμύρνης για να επιβιώσει. Ο υπεύθυνος ενός εστιατορίου, με το πρόσχημα πως ενοχλεί τους πελάτες, επιτέθηκε στο παιδί. Κι όταν εκείνο αντιστάθηκε, προσπαθώντας να προστατευθεί, άρχισε να το χαστουκίζει μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων και παρά τις προσπάθειές τους να σταματήσει.

Η μύτη του παιδιού άνοιξε κι εκείνο απαρηγόρητο άρχισε να κλαίει. Η τόσο αναίτια όσο και άγρια επίθεση σόκαρε τους κατοίκους της Σμύρνης, της τρίτης μεγαλύτερης και σταθερά προοδευτικής πόλης της Τουρκίας.

Οι φωτογραφίες του αγοριού με τη ματωμένη μύτη και τα κλαμένα μάτια έκανε πολύ γρήγορα το γύρο του κόσμου μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κύμα οργής κατά του ανάλγητου εστιάτορα και συμπάθειας για το ανήλικο αγόρι.

Το περιστατικό έφτασε έως τα αυτιά του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, ο οποίος ζήτησε από τον τοπικό ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος να εντοπιστεί το παιδί, ώστε να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα.

Σύμφωνα την υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία φιλοξενεί πάνω από 1,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων