ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ακύρωσε 70 διαταγές έξωσης η δήμαρχος της Μαδρίτης

Ισπανία: Ακύρωσε 70 διαταγές έξωσης η δήμαρχος της Μαδρίτης

Διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες ακύρωσε η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανουέλα Καρμένα. Η ίδια εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε τέτοιες εστίες.

Η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης, την οποία υποστηρίζει το κόμμα Ποδέμος, δήλωσε ότι: Κανένας δεν θα πεταχτεί στον δρόμο.

Η Καρμένα ανέλαβε δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας τον Ιούνιο.
Είμαστε ευγνώμονες για το ότι φροντίζει τους κατοίκους της πόλης και λύνει τα προβλήματά τους και δεν θέλει να τους συντρίψει, δήλωσε ο Αλμπέρτο Ρομέραλ, ένας συνταξιούχος που ζει σε ένα από τα διαμερίσματα και είναι επίσης ηγέτης του κινήματος Yonomevoy (Δεν φεύγω), αναφερόμενος στη δήμαρχο. Το επιδοτούμενο ενοίκιο του Ρομέραλ είναι 232 ευρώ τον μήνα.

Η Καρμένα έχει συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών της Ισπανίας για να συζητήσει το πρόβλημα των εξώσεων.
Το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει ιδρύσει παράλληλα μια υπηρεσία διαμεσολάβησης για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια.
Πάνω από 50.000 ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν μπορούσαν πια να εξυπηρετούν τα στεγαστικά τους δάνεια υπέστησαν έξωση το 2013 και το 2014 στην Ισπανία.

Σχετικές ειδήσεις