ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Επίθεση του ΙΚ κατά Κούρδων μαχητών με δεκάδες νεκρούς

Συρία: Επίθεση του ΙΚ κατά Κούρδων μαχητών με δεκάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 18 Κούρδοι μαχητές και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν την Πέμπτη (30/07) όταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση και ακολούθησαν μάχες σε μια κοινότητα της βόρειας Συρίας, την οποία είχαν καταλάβει τη Δευτέρα οι Κούρδοι.

«Μια μονάδα του ΙΚ επιτέθηκε σήμερα σε ένα σχολείο όπου είχαν λάβει θέσεις Κούρδοι μαχητές στην κοινότητα Σαρίν. Ένας τζιχαντιστής πυροδότησε τη ζώνη με εκρηκτικά που έφερε και ακολούθησαν μάχες», διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οκτώ επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν περιλαμβανομένου του καμικάζι όπως και 10 μέλη των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Μετά τις μάχες, οι τζιχαντιστές τράπηκαν σε φυγή.

Οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Δευτέρα πλήρως την κοινότητα Σαρίν, έπειτα από τρεις εβδομάδες σφοδρών μαχών. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο M4, που χρησιμοποιεί το ΙΚ για τη μετακίνηση πολεμιστών και όπλων από την επαρχία Χαλέπι στη Ράκα—την ντε φάκτο "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών στη Συρία—και αντιστρόφως.

Η κατάληψη της πόλης αυτής αποκόπτει την πρόσβαση του ΙΚ σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας Χαλέπι, όπου οι τζιχαντιστές εμπλέκονται σε εχθροπραξίες τόσο με τους Κούρδους, όσο και με άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Το ΙΚ έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά ηττών, η τελευταία εκ των οποίων καταγράφηκε χθες Τετάρτη, όταν οι μαχητές του εκδιώχθηκαν από την πόλη Χασάκα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις