ΚΟΣΜΟΣ

Όλο και πιο σίγουρες οι αρχές ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο μοιραίο Boeing

Όλο και πιο σίγουρες οι αρχές ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο μοιραίο Boeing

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι «όλο και πιο βέβαιες» πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στο μικρό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού προέρχονται από το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου 2014 και ότι επίσημη εξακρίβωση είναι πιθανό να υπάρξει εντός 24ώρου.

«Είμαστε όλο και πιο σίγουροι ότι τα συντρίμμια προέρχονται από την πτήση MH370», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Ντόλαν, επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών.

«Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους Γάλλους και τους Μαλαισιανούς συναδέλφους μας για να αναλύσουμε όλες τις πληροφορίες. Ακόμη δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά ελπίζουμε πως εντός ολίγου θα μπορέσουμε να φθάσουμε στο απόλυτο επίπεδο βεβαιότητας. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες», είπε ο ίδιος.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών πιστεύεται ότι θα βοηθήσει στο να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι το τμήμα αναμένεται να φθάσει σε περιοχή νοτιοδυτικά της Τουλούζης το Σάββατο όπου και θα ξεκινήσει η εξέταση.

Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι το κομμάτι αυτό «θα βρεθεί στο μικροσκόπιο δικαστικών εμπειρογνωμόνων σε ένα παράρτημα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας».

Το τμήμα είναι «πολύ πιθανόν να ανήκει σε Μπόινγκ 777», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ.

«Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Μπόινγκ 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370» όπου εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Facebook.

Παράλληλα όπως γνωστοποίησε δημοσιογράφος τοπικού εντύπου της Ρεϊνιόν, άλλο ένα εύρημα που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του νησιού, ίσως συνδέεται με τη μοιραία πτήση ΜΗ370.

Σύμφωνα με τον Ζιλιέν Ντελαρού, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε τον εντοπισμό μίας σχεδόν κατεστραμμένης χειραποσκευής στην περιοχή του Σεν Αντρέ, πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε τμήμα αεροσκάφους την Τετάρτη (29/07/2015).

Οι ερευνητές θα πρέπει τώρα να εκτιμήσουν αν το νέο εύρημα συνδέεται με το συντρίμμι. Όπως αναφέρεται, «οι πιθανότητες να πρόκειται για σύμπτωση είναι αυξημένες», καθώς η συγκεκριμένη βαλίτσα δεν παρουσιάζει εικόνα αντικειμένου που βρισκόταν στο θαλασσινό νερό για περίπου 17 μήνες.

Όπως και να’χει, η έρευνα «ανοίγει» και συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν τα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση συνδέονται μεταξύ τους και αποτελούν κομμάτια του «παζλ» της μυστηριώδους υπόθεσης με την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 των μαλαισιανών αερογραμμών, τον Μάρτιο του 2014.

Σχετικές ειδήσεις