ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι νεκροί από τις επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας στο βόρειο Ιράκ

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι νεκροί από τις επιδρομές της τουρκικής αεροπορίας στο βόρειο Ιράκ

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, κατήγγειλε σήμερα το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν λίγο νωρίτερα διαβεβαιώσει ότι κανένα πλήγμα δεν είχε στοχοθετήσει περιοχές αμάχων.

Η περιοχή εναντίον της οποίας επιχειρούν τα τουρκικά μαχητικά είναι τα όρη Καντίλ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ όπου έχουν καταφύγει οι Κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας. Η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι πληροφορίες μπορούν σπάνια να επιβεβαιωθούν από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα στην Άγκυρα το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), 10 άμαχοι έχασαν την ζωή τους, «περιλαμβανομένων παιδιών και μίας εγκύου» και 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν το Σάββατο στα περίχωρα του χωριού Ζάρκελ.

Ο στρατός αρνήθηκε ότι σκότωσε αμάχους κατά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες στο βόρειο Ιράκ και πρόσθεσε ότι στόχος ήταν ένα καταφύγιο των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο ηγέτης εξάλλου του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών Σελαχατίν Ντεμιρτάς κάλεσε σήμερα ενώπιον του Τύπου το PKK να σταματήσει τις επιθέσεις. Ζήτησε από τους Κούρδους μαχητές και την τουρκική κυβέρνηση να επαναλάβουν το διάλογο και τόνισε ότι «μια σφοδρή καταιγίδα προσεγγίζει με ταχύτητα» την χώρα, έπειτα από την κατάρρευση πριν από δέκα ημέρες της εκεχειρίας που ήταν σε ισχύ από το 2013.

Σχετικές ειδήσεις