ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνελήφθη ο επικεφαλής των εξτρεμιστών μετά τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή σε βρέφος

Ισραήλ: Συνελήφθη ο επικεφαλής των εξτρεμιστών μετά τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή σε βρέφος

Oι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν σήμερα τον επικεφαλής ενός δικτύου εξτρεμιστών Εβραίων, τον Μέιρ Έτινγκερ, το πρώτο πρόσωπο που συλλαμβάνεται μετά τον εμπρησμό που στοίχισε την Παρασκευή την ζωή σε ένα Παλαιστίνιο βρέφος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Ο Μέιρ Έτινγκερ συνελήφθη στο Σαφέντ (στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ) λόγω της δράσης που έχει αναπτύξει στους κόλπους μιας εξτρεμιστικής εβραϊκής οργάνωσης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας.

O Μέιρ Έτινγκερ, ηλικίας περίπου 20 ετών, συνελήφθη «για εθνικιστικά εγκλήματα», επισήμανε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκη άμεσα στον εμπρησμό της Παρασκευής ή εάν ανακρίνεται για τη συμμετοχή του σε άλλες ρατσιστικές βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο 20χρονος θεωρείται ύποπτος ως ο εγκέφαλος μιας οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για την φωτιά που ξέσπασε την 18η Ιουνίου στην Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού στις όχθες της λίμνης Τιβεριάδας, έναν από τους σημαντικότερους τόπους της χριστιανικής λατρείας.

Ο Έτινγκερ είναι ο εγγονός του Μέιρ Καχάνε, ενός ραβίνου που ίδρυσε το ρατσιστικό αντιαραβικό κίνημα Καχ και δολοφονήθηκε το 1990.

Σχετικές ειδήσεις