ΚΟΣΜΟΣ

Γελωτοποιός προσελήφθη για να διασκεδάζει κατοίκους χωριού στη Βόρεια Ουαλία

Γελωτοποιός προσελήφθη για να διασκεδάζει κατοίκους χωριού στη Βόρεια Ουαλία

Έναν…γελωτοποιό, τον πρώτο μετά από 700 χρόνια, διόρισε ένα χωριουδάκι στη βόρεια Ουαλία, το Κόνγουεϊ, για να ψυχαγωγούνται οι κάτοικοι, κατά τη διάρκεια μιας τελετής με έντονα μεσαιωνικό χρώμα.


Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ, ο επονομαζόμενος στο εξής «Έργουιντ ο Τρελός», στέφθηκε επίσημος γελωτοποιός του Κόνγουεϊ σε μια γιορτή που περιλάμβανε κυνήγι με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και μια παρέλαση στο χωριό όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις του 13ου αιώνα.
Ο νέος ρόλος του Έργουιντ του Τρελού θα είναι να διασκεδάζει τους περίπου 15.000 συντοπίτες του δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.

«Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού είπε ο Ράσελ ο οποίος είναι επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης του τσίρκου.¨

Κατά την άσκηση των «καθηκόντων» του ο Ράσελ θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα.

Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ. Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.

Σχετικές ειδήσεις