Λιβύη: Πυρά και πετροπόλεμος σε διαδήλωση υπέρ του Μουαμάρ Καντάφι

Νewsbomb

Λιβύη: Πυρά και πετροπόλεμος σε διαδήλωση υπέρ του Μουαμάρ Καντάφι

Φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Μουαμάρ Καντάφι, υποστηρικτές του επιχείρησαν να διαδηλώσουν σήμερα στη Βεγγάζη, διαλύθηκαν, όμως, όταν μια αντίπαλη ομάδα άνοιξε πυρ εναντίον τους και άρχισε να τους πετάει πέτρες.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μεταξύ των δεκάδων υποστηρικτών του Καντάφι, ο οποίος ανατράπηκε και σκοτώθηκε το 2011. Η Λιβύη βυθίστηκε έκτοτε στο χάος καθώς δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια ανταγωνίζονται για την εξουσία στη χώρα ενώ ταυτόχρονα εξτρεμιστές ισλαμιστές επεκτείνουν την επιρροή τους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Καντάφι, του ανθρώπου που κυβέρνησε τη Λιβύη επί 42 χρόνια, και ζητούσαν την απελευθέρωση του γιου του, του Σάιφ αλ Ισλάμ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τρίπολης ερήμην σε θάνατο για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του πατέρα του.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ κρατείται από το 2011 από μια οργάνωση πρώην ανταρτών στην πόλη Ζιντάν, η οποία δεν ελέγχεται από την Τρίπολη.

«Μόνο ο Θεός, ο Μουάμαρ και η Λιβύη» φώναζαν οι διαδηλωτές που κρατούσαν τα πράσινα λάβαρα του παλαιού καθεστώτος.

Κάτοικοι της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σημαίες της Λιβύης, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με κατοίκους, αυτή ήταν η πρώτη διαδήλωση υπέρ του Καντάφι στη Βεγγάζη –το λίκνο της εξέγερσης– από το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved