Πτήση ΜΗ370: Σύντομα οι απαντήσεις για τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκε

Newsroom Newsroom

Πτήση ΜΗ370: Σύντομα οι απαντήσεις για τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκε

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναμένεται να επιβεβαιωθεί πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας η προέλευση του τμήματος φτερού αεροπλάνου, που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Ειδικοί και ερευνητές στην Γαλλία ξεκινούν σήμερα αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να αποσαφηνίσουν αν το τμήμα αυτό ανήκει στην μοιραία πτήση MH370 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

"Οι μαλαισιανές και οι γαλλικές αρχές μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν μια επίσημη δήλωση όσον αφορά την προέλευση αυτού του πηδαλίου κλίσης (flaperon) εντός αυτής της εβδομάδας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Ουόρεν Τρας, αναφερόμενος στο τμήμα αυτό αεροπλάνου που βρέθηκε στην Ρεϊνιόν.

Ειδικός του αυστραλιανού γραφείου για την ασφάλεια των μεταφορών, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες, αναμένεται να μετάσχει στην εξέταση του τμήματος αυτού φτερού που βρέθηκε, πρόσθεσε ο Τρας.

Γάλλοι και μαλαισιανοί ειδικοί, εκπρόσωποι της εταιρείας Boeing και της Κίνας συμμετέχουν στην έρευνα αυτή που έχει στόχο να διευκρινιστεί αν το τμήμα αυτό φτερού που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν προέρχεται πράγματι από το μοιραίο Boeing 777 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες τον Μάρτιο του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved