ΚΟΣΜΟΣ

MH370: Νέα ευρήματα στη Ρεϊνιόν - Εξαγριωμένες οι οικογένειες των αγνοουμένων (video & pics)

MH370: Νέα ευρήματα στη Ρεϊνιόν - Εξαγριωμένες οι οικογένειες των αγνοουμένων (video & pics)

Ανακοινώσεις, εικασίες, οργή και αμφισβήτηση: Τη στιγμή που νέα ευρήματα – πιθανότατα συντρίμμια από αεροσκάφος – εντοπίζονται στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού, οι οικογένειες των 293 επιβατών και μελών πληρώματος πνέουν τα μένεα κατά της εταιρείας, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του πορίσματος και μιλώντας για συγκάλυψη της έρευνας.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας πως το τμήμα αεροσκάφους που εντοπίστηκε προ μίας εβδομάδας σε ακτή της Ρεϊνιόν, ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing 777, νέα ευρήματα που πιθανολογείται πως προέρχονται από την ίδια πτήση βρέθηκαν στο ίδιο νησί.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας, μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα πτερύγιο του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας.

australia mh370 759

Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», είπε.

oikogeneies

Πάντως, οι Κινέζοι που είχαν συγγενείς στη μοιραία πτήση, πάντως, είναι εξαγριωμένοι: Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Malaysian Airlines στο Πεκίνο. Κρατούσαν πανό, κάποιοι έκλαιγαν, κάποιοι φώναζαν κατά των υπευθύνων. Αμφισβητούν τα στοιχεία της έρευνας και ζητούν και κατακεραυνώνουν την εταιρεία για ολιγωρία, επιπόλαιη στάση και αντικρουόμενες ανακοινώσεις.

Ενδεικτικό των αντικρουόμενων στοιχείων και της έλλειψης κοινής τακτικής σε σχέση με τις ανακοινώσεις αποτελεί η στάση της εισαγγελίας του Παρισιού – που συμμετέχει στην έρευνα – που εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτική, κάνοντας λόγο για "πολύ ισχυρές ενδείξεις" αλλά όχι για βεβαιότητα πως τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος.

kineza 2

Οι έρευνες σε στρατιωτικό εργαστήριο της νοτιο-δυτικής Γαλλίας, με τη συμμετοχή γάλλων εμπειρογνωμόνων του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων και μαλαίων ομολόγων τους, συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις