ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Κοσμοπλημμύρα στην κηδεία του πατέρα του μικρού Άλι μετά τον εμπρησμό στο σπίτι τους

Δυτική Όχθη: Κοσμοπλημμύρα στην κηδεία του πατέρα του μικρού Άλι μετά τον εμπρησμό στο σπίτι τους

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σήμερα στην κηδεία του πατέρα του μωρού που κάηκε ζωντανό κατά τον εμπρησμό του σπιτιού της οικογενείας Νταουάμπσεχ από εβραίους εξτρεμιστές, ένα γεγονός που απειλεί να κλιμακώσει την ένταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Στο παλαιστινιακό χωριό Ντούμα, που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η σορός του 32χρονου Σάαντ Νταουάμπσεχ, με το πρόσωπο καλυμμένο για να κρυφτούν τα εγκαύματα που τον οδήγησαν στον θάνατο, μεταφέρθηκε στα χέρια από ένα οργισμένο πλήθος που χαιρέτισε στο πρόσωπό του έναν νέο "μάρτυρα" και ζήτησε προστασία απέναντι στους εβραίους εποίκους.

Ο θάνατος του 18μηνου Αλι, που κάηκε ζωντανός στις 31 Ιουλίου όταν μασκοφόροι πυρπόλησαν το μικρό σπίτι που φέρει ακόμη τις εγγραφές "Εκδίκηση" και "Τίμημα" που άφησαν πίσω τους οι εβραίοι εξτρεμιστές, πυροδότησε πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, ισραηλινούς στρατιώτες και εβραίους εποίκους.

Σήμερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και επανέλαβε ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να συλλάβει και να δικάσει τους δολοφόνους.

ali e1439043111203 305x172 copy

Οι Παλαιστίνιοι περιμένουν τώρα με αγωνία τα νέα για την κατάσταση της μητέρας της οικογένειας Νταουάμπσεχ, της 26χρονης Ριχάμ, που έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα τρίτου βαθμού, καθώς και του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, του 4χρονου Αχμεντ, που αρχίζει την ανάρρωσή του. "Εχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με τους συγγενείς του, αλλά θα χρειασθούν ακόμη πολλές εγχειρήσεις και μακρά παραμονή του στο νοσοκομείο", δήλωσε η γιατρός Μαρίνα Ρουμπινστάιν στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το κίνημα Χαμάς, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι μετά τους νεκρούς αυτούς "η αντίσταση έχει γίνει δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση" στην Δυτική Οχθη, όπου ο εποικισμός, το σημαντικότερο εμπόδιο για την ειρήνη, κερδίζει κάθε μέρα έδαφος. Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή, αποφάσισε να εγείρει την δολοφονική επίθεση ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης.

F150808FFF52

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής κυβέρνησης, οι παλαιστινιακές αρχές πραγματοποίησαν αυτοψία στο σώμα του Σάαντ Νταουάμπσεχ, για την προσκόμιση στοιχείων ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, όπου θα ζητηθεί η δίωξη της ισραηλινής ηγεσίας για "υποστήριξη των εγκλημάτων των εποίκων".

Η ισραηλινή ηγεσία καταδίκασε ομοφώνως ως "τρομοκρατική" ενέργεια το έγκλημα, γεγονός σπάνιο σε περιπτώσεις περιστατικών βίας κατά Παλαιστινίων.

Εβραίοι εξτρεμιστές επιτίθενται συστηματικά κατά Παλαιστινίων, Αράβων Ισραηλινών, αλλά και ισραηλινών στρατιωτών , "απαντώντας" στη διάλυση των παράνομων εβραϊκών οικισμών. Οι ακτιβιστές αυτοί έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής ατιμώρητοι, ωστόσο βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της κυβέρνησης Νετανιάχου, της δεξιότερης κυβέρνησης στην ιστορία του Ισραήλ.

Σχετικές ειδήσεις