ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στις θέσεις των κούρδων ανταρτών του PKK

Τουρκία: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στις θέσεις των κούρδων ανταρτών του PKK

Νέες επιδρομές εξαπέλυσε χθες βράδυ (10/8) η τουρκική αεροπορία με στόχο κρησφύγετα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις που αποδόθηκαν στους κούρδους αντάρτες, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Το μπαραζ βίαιων επιθέσεων στην Τουρκία με νεκρούς πέντε αστυνομικούς και έναν στρατιώτη που αποδόθηκαν σε κούρδους αυτονομιστές του PKK και μία εκτός νόμου οργάνωση της άκρας αριστεράς, το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) είναι το τέλειο άλλοθι για την τουρκική ηγεσία που στο πλαίσιο του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους καθαρίζει την περιοχή από τους Κούρδους.

Απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο από το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ανέφερε ότι 390 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν τουρκικά μαχητικά εναντίον βάσεων οπισθοφυλακής των ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. Περίπου τριάντα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί επίσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι κατανοούν τις ανησυχίες ασφαλείας της Τουρκίας, καλώντας την ταυτόχρονα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάλεσε για άλλη μία φορά χθες βράδυ την Άγκυρα να "λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει τον θάνατο αμάχων και να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο".

Σχετικές ειδήσεις