ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Απαγορευμένα χημικά χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές εναντίον των Κούρδων

Συρία: Απαγορευμένα χημικά χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές εναντίον των Κούρδων

Το λεγόμενο Αέριο Μουστάρδας ένα επικίνδυνο και απαγορευμένο χημικό όπλο επιβεβαιώθηκε -μετά από δειγματοληψίες που έγιναν- ότι χρησιμοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των Κούρδων στη Συρία.Οι αποκαλύψεις έγιναν από αξιωματούχους των ΗΠΑ στο CNN. Tο συγκεκριμένο χημικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον α' Παγκόσμιο Πόλεμο προκαλεί εγκαύματα, τύφλωση και γεννετικά προβλήματα. Η χρήση του έχει απαγορευθεί σε διεθνές επίπεδο.

Όμως τον περασμένο μήνα οι κούρδοι μαχητές στα σύνορα της Συρίας ανέφεραν πως το Χαλιφάτο εξαπέλυσε επίθεση με κάποιο κίτρινο άεριο που μύριζε έντονα κρεμμύδι. Ενα σκουροπράσινο υγρό απλώθηκε στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το οποίο όπως είπαν σιγά σιγά έγινε χρυσοκίτρινο.
Όσοι εκτέθηκαν άρχισαν να νιώθουν άρρωστοι και να κάνουν εμετό. Το ότι δεν υπήρξαν θύματα με σοβαρές παρενέργειες εικάζεται πως οφείλεται στο ότι οι βόμβες μουστάρδας που έριξαν οι τζιχαντιστές ήταν αυτοσχέδιες. Δείγματα από την περιοχή στάλθηκαν στις ΗΠΑ και τη Γαλλία προς εξέταση.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το Ισλαμικό Κράτος όντως χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον των μαχητών της Πεσμεργκά.

Σχετικές ειδήσεις