ΚΟΣΜΟΣ

Αναρρώνει το κοριτσάκι του οποίου ο πατέρας του στέρησε το μισό εγκέφαλο

Αναρρώνει το κοριτσάκι του οποίου ο πατέρας του στέρησε το μισό εγκέφαλο

Η Τσεγιέν διακομίστηκε στο νοσοκομείο 4 χρόνια πριν, όταν ήταν μόλις 8 μηνών με εγκεφαλική αιμορραγία και το κρανίο της σπασμένο. Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, ο πατέρας της ο οποίος ήταν σε διάσταση με τη μητέρα της, εκνευρίστηκε επειδή δε σταματούσε να κλαίει και άρχισε να την ταρακουνάει βίαια για να σταματήσει.

Κάτι που ως γνωστόν μπορεί να σκοτώσει ένα μωρό. Η Τσεγιέν όπως είπαν οι γιατροί είχε μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης, αφού η αιμορραγία στον εγκέφαλό της ήταν πολύ σοβαρή. Όμως ενάντια σε κάθε πιθανότητα η μικρή επέζησε αφού βέβαια έκανε πολλαπλές εγχειρήσεις.
Οι εγχειρήσεις αυτές της στέρησαν το αριστερό κομμάτι του εγκεφάλου της, αλλά τώρα στα 4 της χρόνια ναι μεν αντιμετωπίζει ακόμα θέματα υγείας αλλά ζει και φαίνεται να επανέρχεται σε αυτό που λέγεται φυσιολογική ζωή.
Ο πατέρας της, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.
Η ζωή της Τσεγιέν ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Μετά τις εγχειρήσεις, χρειάστηκε να τρέφεται με σωλήνα επί ένα χρόνο ενώ έμαθε να μιλάει μετά από εκτεταμένη λογοθεραπεία. Εχει ακόμα δυσκολίες στο περπάτημα αλλά και αυτές σιγά σιγά ξεπερνιούνται. Ο εγκέφαλός της δε δίνει εντολές στο δεξί της πόδι και χέρι, τα οποία και δε μπορεί να κινήσει. Η όρασή της είναι πολύ κακή αφού κατά τον τραυματισμό της καταστράφηκαν τα οπτικά νεύρα και φυσικά θα κάνει κι άλλες εγχειρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις