ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μεταναστών - 13 τραυματίες

Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και μεταναστών - 13 τραυματίες

Οι ταραχές που ξέσπασαν σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Έρφουρτ είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Αστυνομίας και στις συνέχεια τον τραυματισμό 13 ατόμων. Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Έρφουρτ, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Σουχλ, οι ταραχές ξέσπασαν σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη αυτή χθες και σε αυτές ενεπλάκησαν τουλάχιστον 50 μετανάστες. Ένας από τους μετανάστες φέρεται ότι προκάλεσε το περιστατικό όταν άρχισε να σκίζει σελίδες από το Κοράνι, το οποίο προκάλεσε μια επιθετική αντίδραση από άλλους πρόσφυγες.

Η τοπική αστυνομία εκλήθη γρήγορα να επέμβει για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, αλλά οι πρόσφυγες επιτέθηκαν τότε στην αστυνομία με πέτρες και σιδηρολοστούς.
Τουλάχιστον 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 4 ώρες.
Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση κινητοποιήθηκαν επίσης αστυνομικοί από τις γύρω πόλεις, ενώ κατά τις ταραχές ένας αριθμός οχημάτων της αστυνομίας υπέστη ζημιές.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό που σημειώνεται στην ΕΕ, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική όπου οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.
Τον Ιούλιο το ομοσπονδιακό γραφείο για τη μετανάστευση της Γερμανίας δέχθηκε έναν αριθμό ρεκόρ αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου σε έναν μήνα: συνολικά περίπου 79.000. Οι περισσότεροι από αυτούς που ζητούν άσυλο στη Γερμανία προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και τη Σερβία.

Σχετικές ειδήσεις