ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Νότια Κορέα - Έτοιμος για πόλεμο ο Κιμ Γιούνγκ Ουν

Συναγερμός στη Νότια Κορέα - Έτοιμος για πόλεμο ο Κιμ Γιούνγκ Ουν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νότια Κορέα απο την Πέμπτη το απόγευμα φοβούμενη χτύπημα του Κιμ Γιούνγκ Ουν. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει δώσει ήδη εντολή στα στρατεύματα της χώρας που βρίσκονται στα σύνορα να λάβουν θέση μάχης την ώρα που η ένταση στη χερσόνησο γίνεται όλο και πιο έντονη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως τα στρατεύματα του Λαϊκού Στρατού της Κορέας που βρίσκονται στα σύνορα έχουν σαφή εντολή να προχωρήσουν ακόμη και σε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις.

Νότια Κορέα και ΗΠΑ ξεκινηςαν εκ νέου μια κοινή στρατιωτική άσκηση στον απόηχο της ανταλλαγής πυρών πυροβολικού μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας που σημειώθηκαν στις 21 Αυγούστου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη άσκηση στον κόσμο με σκοπό να αποτρέψει ενδεχόμενο χτύπημα των Βορείων στους Νότιους και συμμετείχαν περίπου 80.000 Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.
Το Υπουργείο Αμυνας της Ν. Κορέας έξεδωσε ακόμη διαταγή εκκένωσης σε κοντινές περιοχές όπου σημειώθηκε η ανταλλαγή πυρών πυροβολικού με αποτέλεσμα περισσότεροι απο 2.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Απο την πλευρά της η Βόρεια Κορέα έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στη Νότια να σταματήσει να εκπέμπει μηνύματα κατά της Πιονγιάνγκ ειδάλλως θα προχωρήσει σε ισχυρή στρατιωτική δράση.

Σε χωριστή μάλιστα επιστολή του, το Εργατικό κόμμα της Β.Κορέας, κάλεσε την επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ν.Κορέας, Κιμ Κουαν Τζιν να παύσει όλες τις εκπομπές προπαγάνδας αφού σε αντίθετη περίπτωση αυτό σηματοδοτεί την κήρυξη του πολέμου μεταξύ των δυο χωρών.

Σχετικές ειδήσεις