ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα με την Ελλάδα – Ξύλο και κρότου λάμψης κατά προσφύγων (video)

Σκόπια: Έκρυθμη η κατάσταση στα σύνορα με την Ελλάδα – Ξύλο και κρότου λάμψης κατά προσφύγων (video)

Στο μακρύ ταξίδι τους προς τη Βόρεια Ευρώπη, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν μπροστά σε κάννες όπλων και σε ένστολους. Μετά τη βία του πολέμου που τους ξερίζωσε απ’τις πατρίδες τους, βρέθηκαν μπροστά στη βία της αστυνομίας των Σκοπίων που με ξύλο και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευσή τους στη χώρα.

Πάνω από 2000 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς με μωρά στα χέρια, ηλικιωμένοι και ανήμποροι, που βρίσκονταν στην ουδέτερη ζώνη των Σκοπίων με την Ελλάδα, στο ύψος Γευγελής-Ειδομένης, προσπάθησαν να περάσουν τη συνοριακή γραμμη, κινούμενοι παράπλευρα από το σημείο που δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και συρματοπλέγματα.

ad 178685546

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων, μόλις αντιλήφθηκαν την μαζική διέλευση προσφύγων έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, χτυπώντας τους με γκλομπς προκειμένου να τους ωθήσουν πάλι πίσω στο περιορισμένο σημείο της ουδέτερης ζώνης με την Ελλάδα.

ad 178685594

Παρόλα αυτά, εξοικιωμένοι με τα δύσκολα και κόντρα στη βίαιη απώθησή τους, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες κατόρθωσαν να εισέλθουν στο έδαφος των Σκοπίων. Πολλοί από αυτούς, αρχικά, κρύφτηκαν σε αγρούς και λίγο αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής.

Σχετικές ειδήσεις