ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ολάντ Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Ολάντ Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Η Ευρώπη φαίνεται επιτέλους να αντιλαμβάνεται ότι η μεταναστευτική ροή από τις χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο και επιχειρούν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος δεν είναι διαχειρίσιμη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές».

Βέβαια, μερικούς μήνες πριν σύσσωμη η ηγεσία των χωρών της Βόρειας Ευρώπης είχαν δηλώσει παντελώς απρόθυμες να συζητήσουν το θέμα, αφού είχαν καθησυχαστεί από το γεγονός ότι το βάρος επωμίζονταν Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα. Σήμερα όμως με την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων να είναι δραματική και με χιλιάδες πρόσφυγες να συρρέουν εκεί για να φθάσουν στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης Μέρκελ και Ολάντ κάνουν ειδική σύσκεψη για να συζητήσουν το θέμα. Το μεταναστευτικό βρίσκεται "στην κορυφή της ατζέντας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαιώνει από την Πράγα ο Φαμπιούς.
Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει μια σύνοδος των υπουργός Εσωτερικών ή Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Σχετικές ειδήσεις