ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Βυθίστηκε πλοίο με 200 μετανάστες - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Βυθίστηκε πλοίο με 200 μετανάστες - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ περισσότεροι από 20 διασώθηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του λιμενικού της χώρας.

"Έχουμε ανασύρει μέχρι τώρα 10 πτώματα και σώσαμε πάνω από 20 ανθρώπους αφού ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 200 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά της πόλης Ζουάρα" που απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, είπε ο εκπρόσωπος αυτός.

Οι διασωθέντες --που είναι 20-30 άτομα-- προέρχονται όλοι τους από αφρικανικές χώρες, πρόσθεσε. Η πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν πάντως σε θέση να διευκρινίσει αν στο πλοιάριο επέβαιναν και πρόσφυγες από αραβικές χώρες.

Ο εκπρόσωπος, που ανήκει στην κυβέρνηση της Λιβύης η οποία δεν αναγνωρίζεται διεθνώς και εδρεύει στην Τρίπολη, είπε ότι το λιμενικό θα συνεχίσει την επιχείρηση διάσωσης από το πρωί της Παρασκευής. "Εργαζόμαστε με πολύ περιορισμένα μέσα, τα περισσότερα σκάφη που χρησιμοποιούμε είναι ψαρόβαρκες που τις δανειζόμαστε από τους ιδιοκτήτες τους", σημείωσε.