ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εγκρίθηκε η σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης από τον Ερντογάν

Τουρκία: Εγκρίθηκε η σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης από τον Ερντογάν

Τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης που του παρουσίασε ο πρωθυπουργός και η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενέκρινε απόψε (28/08) Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Η συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Νέος υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Φεριντούν Σινιρλίογλου, ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίστηκε ο Τουγκρούλ Τουρκές του εθνικιστικού κόμματος MHP.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Μεχμέτ Σιμσέκ και Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους και στο νέο σχήμα.

Για πρώτη φορά εξάλλου στην ιστορία της Τουρκίας θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση ένα φιλοκουρδικό κόμμα, το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), με δύο υπουργεία. Ο Αλί Χαϊντάρ Κοντζά και ο Μουσλούμ Ντογάν αναλαμβάνουν αντίστοιχα τα χαρτοφυλάκια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ανάπτυξης.

Με βάση το Σύνταγμα, η μεταβατική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, καθώς αρκεί για τον σχηματισμό της η σύμφωνη γνώμη του προέδρου.

Σχετικές ειδήσεις