ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Στα ίχνη της σπείρας που ευθύνεται για το φρικτό θάνατο προσφύγων από ασφυξία

Αυστρία: Στα ίχνη της σπείρας που ευθύνεται για το φρικτό θάνατο προσφύγων από ασφυξία

Οι αρχές της Αυστρίας έχουν ήδη συλλάβει 4 άτομα για το φρικτό θάνατο 71 ανθρώπων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη σε ένα φορτηγό παρατημένο στην άκρη του δρόμου.Ανάμεσα στα θύματα ήταν 8 γυναίκες και 4 παιδιά, ένα εκ των οποίων ήταν νήπιο όχι παραπάνω από 2 ετών. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση γεγονός που μαρτυρά ότι είχαν πεθάνει πολλές μέρες, πιθανότατα και πριν περάσουν στην Αυστρία.

Το φορτηγό που βρέθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας ήταν ψυγείο που μετέφερε κοτόπουλα και οι πόρτες του ήταν κλεισμένες με σύρμα.
Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι βουλγαρικής υπηκοότητας και ο τρίτος διαθέτει ουγγρική ταυτότητα. Ο ένας Βούλγαρος είναι και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι οδηγοί. Ο τέταρτος συλληφθέντας είναι αφγανός.
Επιπλέον έχουν ανακριθεί περί τα 20 άτομα και έχουν γίνει έρευνες σε ισάριθμα σπίτια, αφού η αστυνομία πιστεύει ότι βρίσκεται στα ίχνη σπείρας διακινητών με συνεργάτες στη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πότε πέθαναν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο φορτηγό και οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν σύροι πρόσφυγες. Οι Αρχές πάντως εικάζουν πως το βράδυ της Τετάρτης που πέρασαν τα σύνορα ήταν ήδη νεκροί. Το σύστημα ψύξης στο φορτηγό ήταν κλειστό το ίδιο και οι αεραγωγοί.
Το μακάβριο εύρημα ανακαλύφθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι τσέκαραν το παρατημένο φορτηγό πιστεύοντας αρχικά πως είχε κάποια μηχανική βλάβη. Όπως είδαν όμως υγρά έτρεχαν από τις πόρτες τους και η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Όταν άνοιξαν τις πόρτες συνειδητοποίησαν ότι δεκάδες άνθρωποι βρήκαν εκεί μέσα φρικτό θάνατο.

Σχετικές ειδήσεις