ΚΟΣΜΟΣ

'Εκτακτες συναντήσεις για το μεταναστευτικό - Η Γερμανία ζητά αυστηρότερους ελέγχους

'Εκτακτες συναντήσεις για το μεταναστευτικό - Η Γερμανία ζητά αυστηρότερους ελέγχους

Τη Δευτέρα 7/9 θα συναντηθούν εκτάκτως στη Μπρατισλάβα ο πρωθυπουργός τηςΤσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα, της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν για να συζητήσουν για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών

Οι κεντροευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ένα αυξανόμενο κύμα προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διέρχονται από το έδαφός τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Γερμανία.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατευθύνονται απευθείας μέσω της Αυστρίας στην Γερμανία. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση αυτών που εντοπίζονται σε τρένα που διασχίζουν την Τσεχική Δημοκρατία.

Την πρόσκληση στους ομολόγους του για συνομιλίες σχετικά με την μεταναστευτική κρίση είχε απευθύνει ο Τσέχος πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα, ενώ ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο είχε δηλώσει τότε ότι η συνάντηση αναμενόταν να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ή την Κυριακή.

Η Ιταλία δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τους ελέγχους

Η Ιταλία είναι έτοιμη να ενισχύσει προσωρινά τους ελέγχους στη σήραγγα του Μπρένερ που την συνδέει με την Αυστρία, έπειτα από αίτημα της Γερμανίας η οποία αντιμετωπίζει μαζική συρροή προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα η μεθοριακή επαρχία του Μπολτσάνο (βόρεια Ιταλία).
Η κυβέρνηση δραστηριοποιήθηκε γρήγορα υπέρ του αιτήματος του Βερολίνου, λέγοντας ότι είναι έτοιμη να ενισχύσει, σεβόμενη τις συμφωνίες του Σένγκεν, τους ελέγχους στο σύνορο του Μπρένερ, όπως είχε συμβεί κατά τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7), στις αρχές Ιουνίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την επαρχία.

Σχετικές ειδήσεις