ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει 13χρονος Σύριος: Σταματήστε τον πόλεμο και δεν θα θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη (video)

Συγκλονίζει 13χρονος Σύριος: Σταματήστε τον πόλεμο και δεν θα θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη (video)

Χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη ημέρα μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό τους από τα τρένα προς τη Γερμανία.

Τη στιγμή ωστόσο που οι δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών είχαν παραταχθεί σε μία πλευρά της πλατείας, ένα μικρό αγόρι έστελνε το δικό του μήνυμα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που γυρνούν την πλάτη στους πρόσφυγες, περιοριζόμενοι σε δηλώσεις θλίψης και αγανάκτησης.

«Στην αστυνομία δεν αρέσουν οι Σύριοι. Ούτε στην Σερβία, την Ουγγαρία, τα Σκόπια, την Ελλάδα», υποστηρίζει σε δημοσιογράφο του Al Jazeera ο 13χρονος Κινάν, από τη Νταραά της Συρίας, την οποία εγκατέλειψε μαζί με την αδελφή του.

«Σας παρακαλώ βοηθήστε τη Συρία. Οι Σύριοι χρειάζονται βοήθεια τώρα. Απλώς σταματήστε τον πόλεμο και εμείς δεν θα θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη. Απλώς σταματήστε τον πόλεμο. Μόνο αυτό», συμπληρώνει με μια κραυγή αγωνίας…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη (2/9) δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ωστόσο όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

Μεταξύ του πλήθους, άλλωστε, ένας μετανάστης κρατά ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Βρισκόμαστε υπό πολιορκία».

Σχετικές ειδήσεις