ΚΟΣΜΟΣ

Άμποτ: Οι τζιχαντιστές είναι χειρότεροι από τους ναζί

Άμποτ: Οι τζιχαντιστές είναι χειρότεροι από τους ναζί

Ο Aυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δέχθηκε σήμερα σφοδρή κριτική από τις εβραϊκές οργανώσεις επειδή είπε πως τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι χειρότερα από τους ναζί επειδή επαίρονται για τα εγκλήματα που διαπράττουν.

«Αυτό που θέλω να πω, είναι πως οι ναζί διέπραξαν τρομερά πράγματα αλλά είχαν αρκετή συνείδηση του τι ήταν επονείδιστο ώστε να προσπαθήσουν να το αποκρύψουν», δήλωσε ο κ. Άμποτ στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

«Να ποιο είναι το ασυνήθιστο: συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι του Μεσαίωνα αλλά επιπλέον το δείχνουν σε όλο τον κόσμο με ένα θράσος το οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει, κάτι που έρχεται να προσθέσει μια επιπλέον διάσταση σε αυτή τη βαρβαρότητα», συνέχισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση μελετά τώρα να επεκτείνει από το Ιράκ στη Συρία, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, τη δέσμευση των δυνάμεών της στην εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών κατά του Ι.Κ..

Οι δηλώσεις του κ. Άμποτ χαρακτηρίστηκαν αμέσως «απερίσκεπτες και ατυχείς» από τον πρόεδρο του Εβραϊκού Συμβουλίου της Αυστραλίας, Ρόμπερτ Γκουτ.

Όσο φρικτά κι αν είναι, δήλωσε ο κ. Γκουτ, τα εγκλήματα του Ι.Κ. «δεν μπορούν να συγκριθούν με τη συστηματική σύλληψη εκατομμυρίων ανθρώπων και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα θανάτου που κατασκευάστηκαν ειδικά για μαζικές δολοφονίες».

«Οι τρομοκρατικές πράξεις διαπράττονται απαραίτητα με τον μεγαλύτερο βαθμό δημοσιότητας για σκοπούς προπαγάνδας», πρόσθεσε.

«Αντίθετα, εκείνοι που διατάζουν και εφαρμόζουν κρατικές γενοκτονίες είναι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που δρουν συχνά εν κρυπτώ, όχι από ντροπή, αλλά για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», κατέληξε.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη, ο κ. Άμποτ επανέλαβε τις δηλώσεις του, εξηγώντας παράλληλα ότι ο σκοπός του δεν ήταν να διαβαθμίσει το κακό.