ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στη φυλακή τέσσερις Σύριοι για το θάνατο του μικρού Αϊλάν

Τουρκία: Στη φυλακή τέσσερις Σύριοι για το θάνατο του μικρού Αϊλάν

Την προφυλάκιση τεσσάρων Σύριων διακινητών για τους θανάτους τουλάχιστον 12 ανθρώπων, ανάμεσα τους και του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, αποφάσισε την Παρασκευή τουρκικό δικαστήριο.

Ένα τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την προφυλάκιση 4 Σύρων, έπειτα από τις κατηγορίες που τους απήγγειλε ο εισαγγελέας για τους θανάτους τουλάχιστον 12 ανθρώπων, ανάμεσα τους και του 3χρονου Αϊλάν Κούρντι, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω, ανέφερε ένας επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν στους Σύριους κατηγορίες για διακίνηση μεταναστών και για πρόκληση πολλαπλών θανάτων από «συνειδητή αμέλεια» σε σχέση με τον πνιγμό της ομάδας των μεταναστών, που αναχώρησε από την τουρκική χερσόνησο του Μπόντρουμ.

Οι φωτογραφίες με το άψυχο σώμα του 3χρονου Αϊλάν Κούρντι, του μικρού πρόσφυγα από τη Συρία που πνίγηκε στο Αιγαίο, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ρoή Ειδήσεων