ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Αργεντινή: Άνδρας κρατούσε σε κελί την ψυχικά ασθενή σύζυγό του και τον αυτιστικό γιο του

Σοκ στην Αργεντινή: Άνδρας κρατούσε σε κελί την ψυχικά ασθενή σύζυγό του και τον αυτιστικό γιο του

Ένας Αργεντινός κρατούσε επί έξι χρόνια τη σύζυγό του, που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, και τον αυτιστικό γιο του μέσα σε ένα αυτοσχέδιο κελί που είχε κατασκευάσει μέσα στο σπίτι του, ανέφερε την Παρασκευή (4/9/2015) μια πηγή στην αστυνομία.

Ο 66χρονος άνδρας είχε κατασκευάσει το κελί σε ένα τμήμα της κατοικίας του στην πόλη Μαρ ντελ Πλάτα, 400 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με την πηγή στην αστυνομία.

Σε αυτό κρατούσε έγκλειστους επί έξι χρόνια τον έναν από τους τέσσερις γιους του, ηλικίας 30 ετών, που πάσχει από αυτισμό, και τη σύζυγό του, 66 ετών, που πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Κατόπιν καταγγελίας ενός από τους άλλους γιου του, ο οποίος ζει αλλού, η δικαιοσύνη διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για την υπόθεση, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής.

Τα δύο θύματα εισήχθησαν σε νοσοκομεία καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι εύθραυστη έπειτα από χρόνια αιχμαλωσίας υπό απάνθρωπες συνθήκες. Η αστυνομία ανακάλυψε αλυσίδες, σχοινιά και λουκέτα που ο άνδρας φέρεται ότι χρησιμοποιούσε για να τους ακινητοποιεί.

Ο άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την μακρόχρονη σκλαβιά που είχε επιβάλει στους οικείους του.