ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Νεκρός δημοσιογράφος από πυρά αγνώστων

Πακιστάν: Νεκρός δημοσιογράφος από πυρά αγνώστων

Ένοπλοι σκότωσαν σήμερα έναν δημοσιογράφο στο Πακιστάν, λιγότερες από 24 ώρες αφότου ένας τεχνικός μεγάλου ιδιωτικού καναλιού σκοτώθηκε σε παρόμοια επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις αυτές, που σημειώθηκαν στο Καράτσι, ή αν συνδέονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο τεχνικός ταιριάζουν με εκείνους που είχαν βρεθεί στις πρόσφατες δολοφονίες τεσσάρων αστυνομικών.

"Οι δημοσιογράφοι μπαίνουν συνεχώς στο στόχαστρο" είπε ο Αμίν Γιούσαφ, της Ομοσπονδιακής Ένωσης Δημοσιογράφων του Πακιστάν. "Είναι καιρός να κάνουν κάτι οι αρχές αντί να μένουν στα λόγια", πρόσθεσε.

Το Πακιστάν θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους και πέρυσι αναφέρθηκαν 14 δολοφονίες.

Ο Άφταμπ Άλαμ, ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε σήμερα, κατευθυνόταν σ' ένα σχολείο για να παραλάβει τα παιδιά του όταν δέχτηκε την επίθεση. "Βγαίνοντας από το σπίτι του, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανάκια τον πυροβόλησαν και κατόπιν διέφυγαν" είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Φερόζ Σαχ.

Ο Άλαμ παλαιότερα κάλυπτε το επιχειρηματικό ρεπορτάζ για το τηλεοπτικό κανάλι Geo News αλλά αυτήν την περίοδο ήταν άνεργος.

Χθες, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Άρσαντ Άλι Τζαφέρι, τεχνικό που εργαζόταν στο ίδιο κανάλι. Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε γίνει και μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός από τους γνωστότερους παρουσιαστές του Geo News, του Χαμίντ Μιρ, η οικογένεια του οποίου επέρριψε την ευθύνη στις πανίσχυρες υπηρεσίες πληροφοριών του Πακιστάν.

Σχετικές ειδήσεις